"Különös figyelmet fordítottunk a felhasználói visszajelzések beépítésére"

Interjú a FutureSmile csapatával.
2024-06-09

A mai interjú során a FutureSmile csapatát kérdeztük, akik Egészségügy kategóriában Az Év Honlapja díjat nyerték meg. 

Nevezésük legfőbb célja, a szakmai elismerés megszerzése, valamint a szélesebb közönség elérése volt. A weboldal tervezése során a felhasználói élményt, illetve az esztétikai megjelenést vették figyelembe, ezáltal a gyors információ elérés adott a felhasználók számára. 

A pályázatnak köszönhetően márkájuk ismertebb lett, így nagymértékben segített a terjeszkedésben, ezzel új lehetőségeket kínálva számukra. 
 

Mi motivált arra, hogy nevezz ’Az Év Honlapja’ pályázatra?

'Az Év Honlapja' pályázatra való nevezés fő motivációja a szakmai elismerés megszerzése volt. Fontos volt számunkra, hogy a fejlesztési és tervezési munkánk eredményeit egy szélesebb közönség előtt is bemutathassuk, valamint visszajelzést kapjunk a szakma prominens szereplőitől. Ezenfelül, egy ilyen díj elnyerése hozzájárulhat a csapatunk motivációjának növeléséhez.

 

Milyen szempontokat vettél figyelembe a weboldal megalkotása során? Milyen fázisokon kellett végigmenni ahhoz, hogy a weboldal sikeres, jól strukturált legyen?

A weboldalak tervezése során elsősorban a felhasználói élményre (UX), a funkcionalitásra és az esztétikai megjelenésre összpontosítottunk. A fejlesztési folyamat több lépésből állt: kutatás a célközönségről, a versenytársak elemzése, wireframe készítése, felhasználói tesztelés, majd a visszajelzések alapján történő iteráció. A weboldal struktúrájának kialakításánál fontos volt az információk könnyű hozzáférhetősége és a navigációs rendszer intuitivitása.

 

Mennyivel nehezítette meg a dolgot az, hogy nem volt elég egy jól kinéző, információt közvetítő weboldalt létrehozni, hanem vásárlást is generálni kell az oldalon?

Az e-commerce aspektusa jelentősen megnövelte a projekt komplexitását, mivel itt nem csak az információ átadása a cél, hanem a konverziók maximális növelése is. Ennek érdekében kiemelten foglalkoztunk a felhasználói útvonal optimalizálásával, a biztonságos fizetési lehetőségek integrálásával és a vásárlási folyamat egyszerűsítésével. A design és a funkcionalitás egyensúlya kulcsfontosságú volt, azonban ez ma már alapkövetelmény az újonnan születő weboldalak tekintetében.

 

Milyen változásokra/trendekre figyeltél fel az elmúlt időszakban, amellyel érdemes mihamarabb kiegészíteni a honlapokat?

Az utóbbi időben növekvő trend a hangalapú keresés és az AI technológiák integrálása, mint például a chatbotok. Ezenfelül, a fenntarthatóság és az adatvédelem iránti növekvő igények is fontos szempontok. Az új weboldalak további fejlesztése során ezeket a trendeket kell szem előtt tartanunk, hogy versenyképesek maradhassunk.

 

Hogy jelenik meg a felhasználói élmény a honlapon?

A felhasználói élményt minden területen igyekeztünk előtérbe helyezni: a gyors betöltési idők, a könnyen navigálható interfész, a vizuálisan vonzó design és az interaktív elemek mind hozzájárulnak a felhasználók pozitív élményéhez. Különös figyelmet fordítottunk a felhasználói visszajelzések beépítésére, ami önmagában bizalomépítő hatást vált ki. 

 

Milyen megoldásokkal lett a honlap informatív és átlátható?

Az információs architektúra átgondolt tervezése révén biztosítottuk, hogy a látogatók gyorsan megtalálják a keresett információkat. Az egyértelmű menüpontok, kategóriák, a keresőbarát szövegek és a vizuális elemek segítenek az információk hatékony átadásában, valamint a FAQ szekciók, letisztult CTA-k, és releváns grafikai elemek is tovább növelik az oldalak átláthatóságát.

 

Milyen hatással volt szerinted a pályázat arra, hogy a közönség és a fogyasztók jobban megismerjenek?

A díjnyertes státuszunk jelentős mértékben hozzájárult a márkánk ismertségéhez és hitelességéhez. A médiafigyelem és az elismerés révén új látogatókat vonzottunk, és megerősítettük meglévő ügyfeleink bizalmát. Ez a siker segített abban is, hogy új piacok felé terjeszkedjünk, és új lehetőségeket találjunk a további növekedésre.

 

Mit jelent számodra a kapott elismerés? 

Egy visszajelzés, hogy jó úton járunk, és tovább kell haladnunk, hogy még páciens-barátabb honlapot és élményt tudjunk nyújtani.

 

Milyen céljaid vannak a közeli és távoli jövőben?

Applikáció fejlesztés, és jövőre duplázás!

 

Vissza

Ismerd meg az influenszer marketing változásait!

2024. 09. 04.
Az influenszer marketing az elmúlt évek egyik legmeghatározóbb marketingstratégiájává vált, azonban az iparág folyamatosan változik és fejlődik. A közösségi média továbbra is az online…
Bővebben

Az ifjúság a jövő! A weboldalad a kapu hozzá?

2024. 09. 02.
A mai fiatalok körében egyre népszerűbbé válik a vállalkozások indítása vagy a honlapok fejlesztése. Az internet és a digitális technológiák elterjedésével a fiatal generáció számára kö…
Bővebben

Magyar kincsek online

2024. 08. 30.
A Hungarikum kategória különleges szereplőként tündököl ‘Az Év Honlapja’ versenyben. De mit is jelent valójában a "hungarikum" kifejezés, és hogyan illeszthető a m…
Bővebben
További hírek