“Egy jó weboldal elkészítése több, különböző kompetencia és szakterület együttes eredménye.”

Interjú a BLACKDEVS DIGITAL KFT. csapatával.
2024-05-28

Interjúnkban a BLACKDEVS DIGITAL KFT. csapatát kérdeztük, a sikerekről és az elnyert díjakról. Vendéglátás kategóriában ’Az Év Honlapja’ díjat hozhatták el a https://kaptafa.hu/ honlapjukkal, valamint Kereskedelem kategóriában, A Légli Borászat számára készített honlappal külön díjat szereztek.

 

A fejlesztés során számos kihívással kellett szembenézniük, többek között azzal, hogyan ötvözzék a különböző szakterületek tudását egy sikeres és vonzó weboldal létrehozásához. Céljuk volt egy olyan oldal megalkotása, ahol a design, a tartalom és a felhasználói élmény harmóniában van, miközben fenntartják a magas adatbiztonsági szintet és optimalizálják a konverziós folyamatokat.

Mi motivált arra, hogy nevezz ’Az Év Honlapja’ pályázatra?

Branding- és webfejlesztő stúdió vezetőjeként mindenképpen fontosnak tartottam megmérettetni magunkat a legnívósabb hazai szakmai pályázaton, hiszen remek indikátora annak, hogy hogyan végezzük a munkánkat.

 

Milyen szempontokat vettél figyelembe a weboldal/applikáció megalkotása során? Milyen fázisokon kellett végigmenni ahhoz, hogy a weboldal sikeres, jól strukturált legyen?

Egy jó weboldal elkészítése több, különböző kompetencia és szakterület együttes eredménye, és a sikeres, jól strukturált weboldalhoz elengedhetetlen, hogy mindegyik részen a legfelkészültebb szakemberek, a lehető legcélorientáltabban dolgozzanak. 

Ezek a területek a következők: pontosan meghatározott üzleti cél, amit a weboldaltól várunk, az ehhez a célhoz kapcsolódó konverziós pontok definiálása, a megfelelő design system kialakítása (beleértve a fotókat és illusztrációkat is), izgalmas, önazonos, meggyőző szöveges tartalom elkészítése, ezekből webdesign koncepció tervezése, annak tesztelése, és a végén fejlesztés, majd finom hangolás.

 

Milyen változásokra/trendekre figyeltél fel az elmúlt időszakban, amellyel érdemes mihamarabb kiegészíteni a honlapokat? Milyen jó tanáccsal látnád el azokat, akik most kezdik a honlapjuk fejlesztését?

A trendek az elmúlt időszakban összességében egyirányban mutatnak: intuitív felhasználói élmény, a lehető legmagasabb adatbiztonság, és minél egyszerűbb konvertálási lehetőség.

Ha valaki most vágna bele, annak azt javaslom, hogyha tényleg komoly szándékai vannak a weboldallal, akkor keressen fel szakember(eke)t. A weboldal készítés komplex dolog, és adott esetben többet veszíthet valaki azzal, hogyha pont a digitális megjelenésén akar spórolni.

 

Hogy jelenik meg a felhasználói élmény a honlapon/applikáción?

Leginkább úgy, hogy  az egész kaptafa.hu organikus, és egy rendező elv köré épül: a dekorációt, és hangulatteremtést okozó elemek mind mozognak, míg a funkcionális rendelkező elemek (cta-k, navigációs elemek, stb.) mozdulatlanok maradnak, ezzel is jobban magukra vonva a figyelmet, és segítve a konvertálást.

 

Milyen hatással volt szerinted a pályázat arra, hogy a közönség és a fogyasztók jobban megismerjenek?

Egyértelműen pozitív.

 

Mit jelent számodra a kapott elismerés?

Egy régi cél került beteljesítésre ezáltal, amit már a stúdió megalapítása előtt kitűztem. Gyakorlatilag ez lett az első üzleti évünk koronája, amire nagyon büszke vagyok, mert bizonyítékként szolgál, hogy a kemény munka meghozta a gyümölcsét.

 

Milyen céljaid vannak a közeli és távoli jövőben?

A közeljövőben mindenképpen tervezünk új irodába költözni, és optimalizálni a belsős hatékonyságunkat. Hosszú távú célunk, hogy nyitnánk a nemzetközi vizekre, és több progresszívebb és komplexebb weboldalt szeretnénk tervezni.

 

Vissza

Ismerd meg az influenszer marketing változásait!

2024. 09. 04.
Az influenszer marketing az elmúlt évek egyik legmeghatározóbb marketingstratégiájává vált, azonban az iparág folyamatosan változik és fejlődik. A közösségi média továbbra is az online…
Bővebben

Az ifjúság a jövő! A weboldalad a kapu hozzá?

2024. 09. 02.
A mai fiatalok körében egyre népszerűbbé válik a vállalkozások indítása vagy a honlapok fejlesztése. Az internet és a digitális technológiák elterjedésével a fiatal generáció számára kö…
Bővebben

Magyar kincsek online

2024. 08. 30.
A Hungarikum kategória különleges szereplőként tündököl ‘Az Év Honlapja’ versenyben. De mit is jelent valójában a "hungarikum" kifejezés, és hogyan illeszthető a m…
Bővebben
További hírek