"A honlap ismertsége és használata magas arányú, ezt kihasználva igyekszünk elsődleges információforrás lenni a turisták, idelátogatók számára."

Interjú Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatával
2024-05-25

A mai interjúnkban Pécs Megyei Jogú Város  Önkormányzatát kérdeztük, akik Önkormányzatok és települések kategóriában Minőségi díjat szereztek.
Pécs Város Önkormányzata azért nevezett 'Az Év Honlapja' pályázatra, mert számukra kiemelt jelentőséggel bír a folyamatos fejlődés és megújulás. Egy innovatív, élhető városként fontosnak tartják, hogy minden területen képesek legyenek változni és fejlődni. Pécs város arculatának 16 év után történő megújulása magában foglalta a városi honlap fejlesztését is, amelyet most büszkén mutatnak be a pályázaton keresztül.

Mi motivált arra, hogy nevezzetek ’Az Év Honlapja’ pályázatra?
A mai világban elengedhetetlen a folyamatos fejlődés. Egy innovatív, élhető város számára fontos, hogy megmutassa magát, hogy minden területen képes a változásra, a megújulásra. Pécs Város arculata 16 év után újult meg, mely magában foglalta a városi honlap újragondolását is.  A honlapon végrehajtott változtatásokat, arculati megújulást, egységességet mutatjuk be.

 

Milyen szempontokat vettetek figyelembe a weboldal/applikáció megalkotása során? Milyen fázisokon kellett végigmenni ahhoz, hogy a weboldal sikeres, jól strukturált legyen?
2021-ben indult a megújult pecs.hu. A kezdeti fejlesztések és javítások után is folyamatosan zajlanak a munkálatok egy előre meghatározott terv mentén. Másrészt a felhasználók visszajelzése, a felhasználói attitűdök, illetve objektív mérések alapján alakítjuk folyamatosan az oldalt a felhasználók igényei alapján.  

 

Milyen nehézségekkel, kihívásokkal szembesültetek a folyamat alatt?
Egy várost bemutató weboldal esetében, négy célcsoportra szabott aloldallal kihívás egy mindenki által jól használható és jól kereshető oldalt létrehozni, amely egyszerre sokrétű és könnyen kezelhető.

 

Milyen változásokra/trendekre figyeltetek fel az elmúlt időszakban, amellyel érdemes mihamarabb kiegészíteni a honlapokat?
A mobilhasználat az elsődleges. Az angol nyelvű oldal fejlesztése mellett foglalkoznunk kell az akadálymentes működés tökéletesítésével. A jövő kihívása az oldal karbonlábnyomát minimálisra csökkenteni. 

 

Milyen jó tanáccsal látnátok el azokat, akik most kezdik a honlapjuk fejlesztését?
Mindig törekedjünk az egyszerűségre és az átláthatóságra. 

 

Hogy jelenik meg a felhasználói élmény a honlapon/applikáción?
Ugyan egy informatív városi honlap vagyunk, de a felhasználói élményt szükséges szem előtt tartani olyan eszközökkel, mint a széles körű tájékoztatás, a mindenre kiterjedő programkínálat vagy a színes városi képek használata anyagainkban a mobil nézet mellett.

 

Milyen hatással volt szerintetek a pályázat arra, hogy a közönség és a fogyasztók jobban megismerjenek titeket?
A pályázat inkább a munkatársak és az ügynökség munkájának elismerése.

 

Mit gondoltok, a honlapotok képes hatással lenni azokra a településekre, akik még nem pályáztak?
Nagyon örülnénk, ha példaértékű lenne a pecs.hu oldal mások számára is. Számos városi cég webfejlesztésénél tudtunk segítséget nyújtani a tapasztalatok alapján. 

 

’Az Év Honlapja’ pályázaton való elismerés milyen hatással van a városra vendéglátási/turisztikai szempontból?
A honlap ismertsége és használata magas arányú, ezt kihasználva igyekszünk elsődleges információforrás lenni a turisták, idelátogatók számára. 

 

A lakosságnak és a térségben letelepedett vagy letelepedést tervező vállalkozásoknak hogyan van segítségére az oldal?
Az oldalon megjelenő tartalmak 4 látogató típus (pécsi vagyok, turista vagyok, befektető vagyok, diák vagyok) számára ad segítséget témákra szedve. A statisztikai adatokat vizsgálva a pécsi lakosok és az idelátogatók részére nyújt segítséget elsősorban az oldal. Emiatt a következő időszak nagy kihívása a befektetők részére fejlesztett aloldal újragondolása.

 

Mit jelent számotokra a kapott elismerés?
Egy olyan szakmai elismerés, melyet büszkén osztunk meg partnereinkkel, a városlakókkal és a kollegákkal. A díj inspirációt ad, hogy tovább fejlődjünk és megmutassuk magunkat évről-évre mind a szakmai zsűri, mind a közösség számára.

 

Milyen céljaitok vannak a közeli és távoli jövőben?
Felhasználóink leginkább mobil nézetben használják az oldalt, emiatt idei fő feladatunk a mobil nézet tökéletesítése. Emellett fontos szempont  a SEO hatékonyság növelése.  Illetve az aloldalak egyenkénti fejlesztésévél még felhasználóbarátabbá tenni a weblapot. 

Vissza

Ismerd meg az influenszer marketing változásait!

2024. 09. 04.
Az influenszer marketing az elmúlt évek egyik legmeghatározóbb marketingstratégiájává vált, azonban az iparág folyamatosan változik és fejlődik. A közösségi média továbbra is az online…
Bővebben

Az ifjúság a jövő! A weboldalad a kapu hozzá?

2024. 09. 02.
A mai fiatalok körében egyre népszerűbbé válik a vállalkozások indítása vagy a honlapok fejlesztése. Az internet és a digitális technológiák elterjedésével a fiatal generáció számára kö…
Bővebben

Magyar kincsek online

2024. 08. 30.
A Hungarikum kategória különleges szereplőként tündököl ‘Az Év Honlapja’ versenyben. De mit is jelent valójában a "hungarikum" kifejezés, és hogyan illeszthető a m…
Bővebben
További hírek