Milyen weboldallal nevezhetsz a Turizmus kategóriába?

2021-10-29

A turizmus legfontosabb hírei, turisztikai állásajánlatok, szálláshelyek, éttermek, utazási irodák, légitársaságok aktualitásai.

A turizmus fogalmán egyrészt az emberek állandó életvitelén és munkarendjén (lakásán és munkahelyén) kívüli valamennyi helyváltoztatását és tevékenységét értjük, bármi legyen azok konkrét indítéka, időtartama és célterülete.

 

A turizmus másrészt az ezzel kapcsolatos igények kielégítésére létrehozott anyagi-technikai és szervezeti feltételek, valamint szolgáltatások együttese. Két alapvető formája a hivatásturizmus és a szabadidő-turizmus.

A turizmus egyrészt a turisták tevékenysége, másrészt és tágabb értelemben az idegenforgalom névvel is jelölt gazdasági ágazat, amely a turistatevékenységek, köré szerveződő szolgáltatásokon és intézményeken alapul.

A turizmus fő szereplője nem a hódító vagy véglegesen menekülő, hanem a külvilágot békésen megismerni vágyó és az állandó környezetébe visszatérő ember.

 

Ebbe a kategóriába olyan weboldalak jelentkezését várjuk, melyek idegenforgalmi szolgáltatásokat nyújtanak, illetve egy-egy turisztikai terület jellegzetességeiről, látnivalóiról informálnak, ugyanakkor kereskedelmi tevékenységre is lehetőséget kínál weboldaluk.

A komplex funkciók ellátása érdekében elengedhetetlen egy korszerű, tartalomban és képekben gazdag, könnyen kezelhető honlap megléte. Mivel sok esetben adott attrakció vagy úticél bemutatása a lényeg, ezért fontos a weboldal letisztult és egyben kreatív összhangja.

 

Az esztétikus megoldásokat nagyon sok szeretettel várjuk ebbe a kategóriába is ’Az Év Honlapja’ pályázaton. 

Vissza

“A legfontosabb a jó ötlet és a pontosan megfogalmazott cél volt.”

2024. 05. 18.
A mai interjúnkban Pazirik Kft. csapatát kérdeztük, akik Oktatás kategóriában Az Év Honlapja díjat, Portfólió oldalak kategóriában Különdíjat szereztek, illetve az Abszolút díjat is ők…
Bővebben

Az UI-ről és UX-ről

2024. 05. 16.
Az "UI" és az "UX" két olyan fogalom, melyek gyakran előfordulnak az informatikában és a designer tevékenységekben. Az "UI" a "User Interface" rö…
Bővebben

“A kevesebb néha több! Üde, friss, mozgalmas, informatív legyen a honlap.”

2024. 05. 14.
A mai interjúnkban a Trivega csapatát kérdeztük, akik Agrár kategóriában külön díjat szereztek. A Trivega Kft. csapata mindig szeret új kihívásokkal szembenézni, ez motiválta őket, hogy…
Bővebben
További hírek