Mi tartozik az Önkormányzatok és települések kategóriába?

2021-10-06

Magyarországon a helyi közügyek intézése és a helyi közhatalom gyakorlása érdekében helyi önkormányzatok működnek.

Települési önkormányzatok a községekben, a városokban, járásszékhely városokban, megyei jogú városokban és a fővárosi kerületekben működnek. A területi önkormányzatok pedig a megyékben. A fővárosi önkormányzat egyszerre települési és területi önkormányzat is.

Ebbe a kategóriába nevezhet minden helyi önkormányzat, ami a közügyek lényegi részét saját hatáskörében szabályozza és igazgatja a helyi lakosság érdekében, illetve ide tartozik minden hazai település weboldala is.

Minden önkormányzatnak szüksége van egy csatornára, melyen keresztül az adott település lakossága felé nyújt információkat és bizonyos államigazgatási szolgáltatásokat, kommunikál a térségben letelepedett vagy letelepedést tervező vállalkozásokkal, valamint turisztikai szempontból is meg kell jelenítenie az adott várost / községet.

Ez a csatorna a weboldal, amit fontos, hogy felhasználóbarát és esztétikus megjelenésű legyen. Napjainkban az emberek szeretik ügyeiket online intézni, így elengedhetetlen, hogy egy jól működő, sok funkcióval és információval ellátott felülettel találkozzon a honlapra látogató.

Ha rendelkezel ilyen weboldallal és szeretnél visszajelzést kapni egy szakmailag elismert zsűritől, nevezd be ’Az Év Honlapja’ pályázaton!

Vissza

“A legfontosabb a jó ötlet és a pontosan megfogalmazott cél volt.”

2024. 05. 18.
A mai interjúnkban Pazirik Kft. csapatát kérdeztük, akik Oktatás kategóriában Az Év Honlapja díjat, Portfólió oldalak kategóriában Különdíjat szereztek, illetve az Abszolút díjat is ők…
Bővebben

Az UI-ről és UX-ről

2024. 05. 16.
Az "UI" és az "UX" két olyan fogalom, melyek gyakran előfordulnak az informatikában és a designer tevékenységekben. Az "UI" a "User Interface" rö…
Bővebben

“A kevesebb néha több! Üde, friss, mozgalmas, informatív legyen a honlap.”

2024. 05. 14.
A mai interjúnkban a Trivega csapatát kérdeztük, akik Agrár kategóriában külön díjat szereztek. A Trivega Kft. csapata mindig szeret új kihívásokkal szembenézni, ez motiválta őket, hogy…
Bővebben
További hírek