Félidei értékelés Az Év Honlapjáról

2015-10-12

Javában zajlik az idén 14. alkalommal meghirdetett 'Az Év Honlapja' pályázat, amelyre október 31-ig lehet leadni a nevezéseket. 

A weboldalakat összesen 25 kategóriában díjazó versenyen neves szakmai zsűri értékeli a leadott pályázatokat, amelyek kapcsán Dr. Eszes István zsűrielnök, a BGF főiskolai tanára, Hinora Ferenc, a Magyar Marketing Szövetség elnöke és Varga István MMSZ-elnökségi tag, "Az Év Honlapja" díj alapítója nyilatkozott. 

"A legjobb interaktív kommunikációt mindenki a saját oldalán tudja folytatni" - emeli ki a honlap jelentőségét Varga István alapító. "Ennek a pályázatnak a létrehozásával az volt a célunk, hogy az internetes kultúra terjesztését magasabb szintre emeljük, és a kkv-k számára is nyilvánvalóvá tegyük, hogy a digitális világ kihívásainak úgy tudnak megfelelni, ha saját honlapjuk összhangban van a vállalati célkitűzéseivel és stratégiai céljaival." 

Ehhez szorosan kapcsolódnak Hinora Ferenc MMSZ-elnök gondolatai, szerinte ugyanis egy weboldal elengedhetetlen egy vállalat kommunikációjában. "Sok kkv még most fedezte fel ennek az eszköznek a fontosságát, holott nagy előnyt jelenthet a versenytársaikkal szemben. A honlap az elsődleges kommunikációs csatorna az internet korában egy cég és a vásárlói között" - hangsúlyozza a szakértő.

Az immáron 14. alkalommal meghirdetett pályázat évről évre egyre népszerűbbé vált. "Az indulásnál, 2001-ben még csak 3 kategóriát hirdettünk meg, a pályázók száma pedig 50 körül volt. Az áttörést 2005 hozta meg, amikor már 10 kategóriában értékeltük a 145 pályázó honlapot. Tavaly év végén már 300 pályázó indult 25 kategóriában" - foglalja össze a díjjal kapcsolatos statisztikai adatokat Eszes István zsűrielnök. 


"Évről évre örömmel tapasztalom, hogy a nyertes pályázók sorában nem csupán a nagy fővárosi ügynökségek képviselőit üdvözölhetjük, hanem vidéki kisvállalkozókat, magánembereket és egyszemélyes webdizájn cégeket" - mondta a BGF főiskolai tanára. 
Dizájn, impresszió, innovatív megoldások, az interaktivitás jelenléte, kategóriának megfelelő és naprakész tartalom, áttekinthetőség, reszponzivitás, kreativitás - ezek a fő szempontok, amelyek alapján a zsűri a honlapokat értékeli. Varga István hozzátette, hogy ezzel az elismeréssel "a díjazottak megmutathatják beszállítóik, partnereik és vásárlóik részére, hogy komolyan veszik digitális jelenlétüket."

A szervezők egészen október 31-ig fogadják a pályázatokat, az ünnepélyes díjátadót pedig december elején rendezik Budapesten, ahol fény derül arra, mely cégeké 2015 legjobb honlapjai és kreatív megoldásai.

Vissza

“A legfontosabb a jó ötlet és a pontosan megfogalmazott cél volt.”

2024. 05. 18.
A mai interjúnkban Pazirik Kft. csapatát kérdeztük, akik Oktatás kategóriában Az Év Honlapja díjat, Portfólió oldalak kategóriában Különdíjat szereztek, illetve az Abszolút díjat is ők…
Bővebben

Az UI-ről és UX-ről

2024. 05. 16.
Az "UI" és az "UX" két olyan fogalom, melyek gyakran előfordulnak az informatikában és a designer tevékenységekben. Az "UI" a "User Interface" rö…
Bővebben

“A kevesebb néha több! Üde, friss, mozgalmas, informatív legyen a honlap.”

2024. 05. 14.
A mai interjúnkban a Trivega csapatát kérdeztük, akik Agrár kategóriában külön díjat szereztek. A Trivega Kft. csapata mindig szeret új kihívásokkal szembenézni, ez motiválta őket, hogy…
Bővebben
További hírek