Gerillamarketing a gyakorlatban

2024-05-03

Lehet egy váratlan utcai kampány, egy humoros vagy meghökkentő reklámvideó, vagy akár egy interaktív esemény, amely az embereket bevonja és meglepi. A gerillamarketing célja az, hogy az üzenetet olyan módon kommunikálja, hogy az felkeltse az emberek figyelmét, és emlékezetessé tegye a márkát vagy terméket anélkül, hogy hagyományos reklámcsatornákat használna. Ezáltal a vállalatok képesek hatékonyan növelni a márkafelismerést és az elkötelezettséget a célközönségükben, miközben minimalizálják a költségeket.

Oreo - „Dunk in the Dark”

A 2013-as Super Bowl áramszünet idején az Oreo megragadta a pillanatot egy egyszerű, de hatásos tweet-tel, amely így szólt: "Power out? – vagyis Elment az áram? Nem probléma! A sötétben is tudsz zsákolni". Az időszerű és szellemes tweet gyorsan vírus szerűén elterjedt. Az Oreo valós idejű marketingéről és kreativitásáról pedig mindenki insptirálódhat, hiszen ez egy rendkívüli marketingfogás volt, de csak úgy működött, hogy azonnal reagáltak.

Airbnb - „Ne menj oda. Élj ott.”

Az Airbnb rövidfilm-sorozatot indított a "Don't Go There. Live There." kampányt, amely egyedi és egzotikus úti célokat mutat be a világ minden tájáról. A vizuálisan lenyűgöző videók széles körű figyelmet kaptak, és arra ösztönözték a nézőket, hogy a következő utazási élményükhöz fontolják meg az Airbnb-t.

Red Bull - Stratos

A Red Bull Stratos projektje, amelyben Felix Baumgartner a sztratoszférából visszaugrott a Földre, megragadta a világ figyelmét. A Red Bull élőben közvetítette az eseményt, amely rekordot döntött a YouTube-on a legnézettebb élő eseményként, és jelentős felhajtást generált a márka számára.

ALS Association - Ice Bucket Challenge

Bár nem egy hagyományos vállalat, az ALS Association Ice Bucket Challenge (ALS Egyesület jégvödör-kihívása) a történelem egyik legsikeresebb felkapott marketingkampánya lett. A résztvevők filmre vették magukat, amint vödörnyi jeges vizet öntenek a fejükre, hogy felhívják a figyelmet az ALS-re. A kampány vírusként terjedt a közösségi médiában, több millió dollárt gyűjtött az ALS-kutatásra, és jelentősen növelte a betegséggel kapcsolatos ismertséget.

Ezek a példák azt mutatják, hogy a kreativitás, a humor és az időben történő kivitelezés milyen erőt képvisel a felkapott marketingkampányok létrehozásában, amelyek milliók figyelmét keltik fel, és a márkákat a reflektorfénybe repítik.

 

Vissza

“A legfontosabb a jó ötlet és a pontosan megfogalmazott cél volt.”

2024. 05. 18.
A mai interjúnkban Pazirik Kft. csapatát kérdeztük, akik Oktatás kategóriában Az Év Honlapja díjat, Portfólió oldalak kategóriában Különdíjat szereztek, illetve az Abszolút díjat is ők…
Bővebben

Az UI-ről és UX-ről

2024. 05. 16.
Az "UI" és az "UX" két olyan fogalom, melyek gyakran előfordulnak az informatikában és a designer tevékenységekben. Az "UI" a "User Interface" rö…
Bővebben

“A kevesebb néha több! Üde, friss, mozgalmas, informatív legyen a honlap.”

2024. 05. 14.
A mai interjúnkban a Trivega csapatát kérdeztük, akik Agrár kategóriában külön díjat szereztek. A Trivega Kft. csapata mindig szeret új kihívásokkal szembenézni, ez motiválta őket, hogy…
Bővebben
További hírek